YOYAV’dan Yoksul dostlarına şükran palketi

Ankara (Efece Haber) – 16. Yoksullarla Dayanışma Haftası’nın etkinliklerine katılan kuruluşların başkanlarına, Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı (YOYAV) tarafından şükran plaketi verildi.
Vakf Genel Merkezinde düzenlenen toplantıya; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, Gölbaşı Belediye Başkanı Abdülnasır Haşlak, Koza davetiyeleri yönetim kurulu üyesi Melek İpek, Kilis Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı M. Yahya Efe, Çırak Eğitim ve Öğretim Vakfı Başkanı İbrahim Karakoç, Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Genel Başkanı Gülgen Dural, Özel Çağrı Okulları Kurucu Müdürü Nuran Altunbaş, Anayurt Gazetesi imtiyaz sahibi Naci Alan, Müteşebbis Gelişim Vakfı Başkanı Nurettin Konaklı, Gölbaşı Karma Esnaf ve Sanatkârları Odası Başkanı Hulusi Gürpınar, Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği Genel Başkanı Yard. Doç. Dr. İbrahim Erdoğan, Tur-Center Turizm ve Seyahat Acentası Sahibi Seyit Ali Dosdoğru ve çok sayıda kurum ve kuruluşun temsilcileri katıldı.

Haftanın etkinliklerine katılan 33 kurum ve kuruluşun temsilcilerine şükran plaketleri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve YOYAV Genel Başkanı Dr. İbrahim Ateş tarafından takdim edildi.

Ankara Büyükşehir Belediye  Başkanı Melih Gökçek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek törende yaptığı konuşmada, YOYAV’ın çalışmalarıyla örnek kuruluş olduğunu, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar birçok ortak işler yaptıklarını hatırlatarak “YOYAV’a yakın olma sebebimiz, yoksullara yakın olma hassasiyetimizdir” dedi.

YOYAV Genel Başkanı Dr. İbrahim Ateş’te konuşmasında, davalarına destek veren kuruluşlara teşekkürü yerine getirilmesi gereken zevkli bir borç kabul ettiklerini ifade etti.

Ateş, yaptığı konuşmada: “Yoksullarla Dayanışma Haftasını on altı yıldır bazı bakanlık, belediye, vakıf, dernek, oda, sendika ve benzeri kuruluşlar işbirliği yaparak, yoksullukla mücadele yolunda birlikte yürümeye çalışmaktadır. Bu onurlu yolculukta dost ve kardeş kuruluşların yetkililerine, hazırladığımız plaket ve
şükran belgelerini sunarken, onlara sevgi ve saygılarımızı da sunmuş olmanın bilinç ve bahtiyarlığı içindeyiz. Kardeşlerimizden hiçbirinin bizden herhangi bir belge veya plaket beklentisi içinde olmadığı gibi, böyle bir şeye ihtiyaç duymadığını da biliyoruz. Ancak iyiliğe ilgisiz kalmayıp, ilişkilerimizi geliştirmemize, hayırla hatırlanmamıza ve bizden sonra geleceklerin örnek alacakları birlik ve beraberliğimizi pekiştirmemize neden olması için bu şükran plaketlerini takdim ediyoruz” dedi.

Kilis Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı M. Yahya Efe, A.Ü İlahiyat fakültesi Din Psikolojisi  Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Öznur Özdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Temel

Şükran plaketlerini alan kurum ve kuruluşların yetkilileri de, YOYAV’ın örnek hizmetlerinden övgü ile söz ederek başarılı çalışmalarının devamı dileğinde bulundular.

Sunulan ikramın alınmasıyla noktalanan toplantıya katılan davetliler birlik ve beraberlik ruhunun hakim olduğu huzur içinde salondan ayrıldılar.

YOYAV Genel Başkanı Dr. İbrahim Ateş, Yoksullarla Dayanışma Haftası'na katkılarından dolayı Kilis Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı M. Yahya Efe'ye vakfın şükran palketini verdi.

Kilis Yardımlaşma Derneği [ 19.1.2009

Yardımlaşma dostluğun direği, insanlığın gereğidir
Yardımlaşma; dostluğun direği insanlığın gereğidir. Sizde Ramazan'da bir yoksul aileyi doyurun, bir öğrenciyi okutun.
Kilis Yardımlaşma Derneği [ 21.8.2009 Devamı

17. Yoksullarla Dayanışma Haftasına katılanlar
17. Yoksullarla Dayanaışması Haftası (12-18 Aralık 2009) etkinliklerine katılacak sivil toplum örgütleri
Kilis Yardımlaşma Derneği [ 2.12.2009 Devamı

Yardımlaşmada örnek torun Ali İpek
Yardımsever iş kadını Melek İpek’in torunu Ali İpek, harçlığından biriktirdiği paraları, yardıma gereksinimi olan öğrencilere verilmek üzere hayır kurumlarına bağışlayarak yoksulu sevindiriyor.
Kilis Yardımlaşma Derneği [ 27.8.2009 Devamı