Yaza Merhaba Konseri

TRT Şef ve Sanatçısı Bircan Pullukçuoğlu yönetimindeki Kilis Yardımlaşma Derneği Türk Halk Müziği Korosu'nun "Yaza Merhaba Konseri" 28 Mayıs 2011 Cumartesi günü akşamı saat 20.00 de, Mamak Belediyesi Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Konser salonunda.

Koronun "Fetih Konseri"nden görüntüler

İstanbul’un Fethi’nin 557. Yıldönümü nedeniyle
Mamak Belediyesi Kültür Merkezinde görkemli bir gece düzenlendi.
Ankara (Efece Haber) - Şanlı tarihimizin akışı içerisinde önemli bir yeri olan İstanbul'un Fethi'nin 557. yıldönümü dolayısıyla, TRT Şef ve Sanatçısı Bircan Pullukçuoğlu yönetimindeki Kilis Yardımlaşma Derneği THM Korosu, Mamak Belediyesi Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Tiyatro Salonu’nun da bir konser verdi.

Genel Başkan M. Yahya Efe’nin Arif Nihat Asya’nın “Fetih Marşı” şirini okuyarak açılışını yaptığı ve sunduğu, Anadolu’nun çeşitli yörelerinden derlenmiş birbirinden güzel beraber ve solu türkülerden oluşan bu konser, davetlilerin ve müzik otoritelerinin beğenisini kazandı.
Bu muhteşem konserde, türküleri güzel yorumlayan koro ve solistler; Damla Kıraç, Yaşar Karabağ, Nimet Şahin, Zafer Türüdü, Şuayip Avcı, Ülker Özdemir, Sevim Şen Erdal, Özlem Demirer, İbrahim Yıldız, Pervin Sarıca, Gülten Tırpancı, Sabahat Aydoğan, Kemal Süzgeç, H. Hüseyin Gümüş, Mustafa Bayatemur, Ayl Önal, Sedat Can, Nebahat Tuğ, Nihal Orak ve Meral Erdal oldukça başarılıydı..

TRT Şef ve sanatçı Bircan Pullukçuoğlu okuduğu; “Ormancı” türküsü ile de konseri taçlandırdı.
 Konsere; çok sayıda milletvekili, valiler, öğretim üyeleri, üst düzey bürokratlar, sanatçılar, şair ve yazarlar, belediye meclis üyeleri, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Konserde; Genel Başkan M. Yahya Efe tarafından, Türk Halk Müziğini seçkin ezgileriyle tanıtan, onları çağdaş bir anlayışla yorumlayıp, devamlılığını sağlayarak gençlerimize Türk Halk Müziğini sevdiren ve öğreten, şef Bircan Pullukçuoğlu’na gümüş bir plaket verildi.

Gecede; "Efece Haber" İnternet Gazetesi okuyucuları tarafında “Yılın en fedakâr annesi” seçilen Ayhan Kıran’a da ödülü Kilis eski valisi Tevfik Başakar tarafından verildi.

Dericizade A. Ş. Yönetim kurulu Başkanı Faruk Küçük’te yılın annesi Ayhan Kıran'a bir deri yelek hediye etti.

Sırasıyla; Yozgat, Çorum, Bolu, Muğla, Denizli, Urfa, Trabzon, Rize, Kars, Rumeli, Çanakkale, Samsun, Erzincan, Kızılcahamam, Orta Anadolu, Erzurum, Azeri, Iğdır, Nevşehir, Kahramanmaraş ve Kilis yörelerinin türkülerinden oluşan konserde, türkülere eşlik eden Mamak Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu da hayranlıkla izlendi.

İstanbul’un fethinin 557.yıldönümü konserinde Kilis Yardımlaşma Derneği THM Korosu birbirinden güzel eserlerle izleyenleri coşturdular.
Konserden Fotoğraf kareleri:
Sedat Can, Ayla Önal
 Şef Bircan Pullukçuoğlu, Şuayip Avcı

ANAYURT Gazetesi'nin Konser Haberi
Kilis Yardımlaşma Derneği [ 26.5.2011

Kilis de unvan istiyor
Gaziantep (Efece Haber) - Kilisliler de; Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş gibi kurtuluş savaşında güney cephesinde kahramanlık gösterdikleri gerekçesiyle, madalya ve unvan istiyorlar.
Kilis Yardımlaşma Derneği [ 2.2.2011 Devamı

“Alternatif Küreselleşme ve Kadın"
A. Cevat UĞRAŞ / ANKARA (Efece Haber) – Anayurt Gazetesi’nin basın sponsorluğunu yaptığı “Alternatif Küreselleşme ve Kadın" konulu panel, Mamak Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Kilis Yardımlaşma Derneği [ 24.3.2011 Devamı

Nevruz’a türkülerle merhaba
Meryem Demir/Ankara (Efece haber) – Nevruz, koskoca bir coğrafyanın çok eski bir bayramı. Sümerlerden İranlılara ve Türklere kadar uzanan tarihi bir seyirde coşkuyla kutlanan bir bahar bayramıdır.
Kilis Yardımlaşma Derneği [ 24.3.2009 Devamı