KİLYAD’dan öğrencilere Çanta ve kırtasiye Yardımı

AKPINAR Dergisi'nin Mart 2017 sayısı

Cumhuriyet bizim yaşam tarzımız

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN !

Şeyh Mehmed Vakıf Efendi

“Milli Birlik ve Paylaşma Kültürü” Paneli

Kültür, insanların ihtiyaçları sonucunda doğan toplum hayatının bir ürünüdür. İnsan kazandığı kültürle yaşadığı topluma uyum sağlar. Kültür birliği ise toplumdaki yardımlaşma ve dayanışmayı geliştirir. Millî birlik ve beraberliğin sağlanması, öncelikle sevinçte ve tasada aynı duyguları paylaşmakla mümkün olur.
Milletin oluşmasında, milli birliğinin yanı sıra dil, paylaşma kültürü ve ideal birliğinin de önemli rolü ve yeri vardır.
Prof. Anıl Çeçen                          Mehmet Temel                               Harika Ören
Münevver Özcan                         İnci Basım                                Serahat Kabasakaloğlu
Kilis Yardımlaşma Derneği (KİLYAD) ve Efece Haber İnternet Gazetesi, birlikte bir panel düzenleyerek, “Milli Birlik ve Paylaşma Kültürü” nüdile getirdiler.
Kilis Yardımlaşma Derneği Toplantı salonunda düzenlenen panele;
A.Ü Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Anıl Çeçen, Milli Eğitim Bakanlığı emekli Müsteşar Yardımcısı Mehmet Temel, Çırak Eğitim ve Öğretim Vakfı Başkanı İbrahim Karakoç, Müteşebbis Gelişim Vakfı (MESVAK) Başkanı Nurettin Konaklı, Kilis Yardımlaşma Derneği (KİLYAD) Genel Başkanı M. Yahya Efe, Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı (YOYAV) Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Narince, Yazar Orhan Selen, Yazar Günseli Rumelioğlu, Yazar Harika Ören, Yazar Münevver Özcan, Yazar Ahmet Göksan, Önder Matbaası Sahibi Sarhat Kabasakaloğlu, emekli öğretmen Çelen Efe, Yeliz Özcan ve seçkin bir davetli gurubu katıldı.
.
Panelin açılış konuşmasını ve sunumunu İnci Basım yaptı. Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra, İnci Basım, okuduğu “GÖNÜL” isimli bir şiirle paneli başlattı.
Kilis Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Gazeteci-Yazar M. Yahya Efe’nin yönettiği panelde; Araştırmacı-Yazar Prof. Dr. Anıl Çeçen, Gazeteci-Yazar Harika Ören, Gazeteci-Yazar Münevver Özcan ve Milli Eğitim Bakanlığı emekli Müsteşar Yardımcısı Mehmet Temel yaptıkları konuşmalarında;
“Milli Birlik ve Paylaşma Kültürü, bir toplumun sahip olduğu maddî ve manevî kıymetlerden oluşan bir bütündür. Paylaşma Kültürü, bir toplumu diğer bir toplumdan ayırt eden özel bir hayat tarzını da belirler. İnsanoğlunun tabiat ile etkileşiminden doğan paylaşma kültürü, insan tabiatının bir eseri olduğunu” dile getirdiler.

(Soldan sağa panelistler): Mehmet Temel, Harika Ören, Münevver Özcan, M. Yahya Efe,      Prof. Dr. Anıl Çeçen, İnci Basım

Panelin sonunda, Panelistlere “Milli Birlik ve Paylaşma Kültürü” Panelinekatkılarından dolayı, Kilis Yardımlaşma Derneği’nin birer “Teşekkür Belgesi” verildi.
Panel sonunda davetlilere çay ve pasta ikram edildi.

“Milli Birlik ve Paylaşma Kültürü” Paneli
Anayurt Gazetesinde de okuyunuz